2012-04-28

Brygg #16 Robert's Finger - English Strong Bitter

Sommarens pyttipanneöl. Det blir en välhumlad mörkare strong ale. Lägger i lite svartmalt så att färgen motsvarar den förväntade smaken. 


Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           22.8
Total Grain (kg):         4.845
Total Hops (g):           150.00
Original Gravity (OG):    1.054  (°P): 13.3
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.31 %
Colour (SRM):             12.8   (EBC): 25.2
Bitterness (IBU):         51.4   (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 84
Boil Time (Minutes):      60


Grain Bill
----------------
3.583 kg Pale Ale (Viking) (73.95%)
0.380 kg Crystal 76.2 (150 EBC) (7.84%)
0.274 kg Carapale (Viking) (5.66%)
0.207 kg Munich (Viking) (4.27%)
0.160 kg Munich (Viking) (3.3%)
0.150 kg Flaked Oats (3.1%)
0.048 kg Wheat Malt (Viking) (0.99%)
0.025 kg Black Malt (Viking) (0.52%)
0.018 kg Crystal 100 (Viking) (0.37%)


Hop Bill
----------------
25.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ First Wort (1.1 g/L)
25.0 g Willamette Pellet (5.8% Alpha) @First Wort (1.1 g/L)
20.0 g Perle Pellet (6.8% Alpha) @ 40 Min Boil (0.9 g/L)
25.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ Steep (1.1 g/L)
30.0 g Willamette Pellet (5.8% Alpha) @ Steep (1.3 g/L)
25.0 g Styrian Golding Bobek Pellet (5.5% Alpha) Dry Hop (1.1 g/L)


Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale S-04












120511 Roberts och Bishops Finger på Mabel's Tavern i London.
120520. Omtappning. Så här klar öl har vi aldrig gjort tidigare. Otroligt! Jästen Safale S-04 faller tungt till botten! Nu ska vi inte använda US-05 längre. Den vill inte lägga sig. Jag beställde Danstar Nottingham till nästa jäsning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar