Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 22.8
Total Grain (kg): 4.845
Total Hops (g): 150.00
Original Gravity (OG): 1.054 (°P): 13.3
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 5.31 %
Colour (SRM): 12.8 (EBC): 25.2
Bitterness (IBU): 51.4 (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 84
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
3.583 kg Pale Ale (Viking) (73.95%)
0.380 kg Crystal 76.2 (150 EBC) (7.84%)
0.274 kg Carapale (Viking) (5.66%)
0.207 kg Munich (Viking) (4.27%)
0.160 kg Munich (Viking) (3.3%)
0.150 kg Flaked Oats (3.1%)
0.048 kg Wheat Malt (Viking) (0.99%)
0.025 kg Black Malt (Viking) (0.52%)
0.018 kg Crystal 100 (Viking) (0.37%)
Hop Bill
----------------
25.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ First Wort (1.1 g/L)
25.0 g Willamette Pellet (5.8% Alpha) @First Wort (1.1 g/L)
20.0 g Perle Pellet (6.8% Alpha) @ 40 Min Boil (0.9 g/L)
25.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ Steep (1.1 g/L)
30.0 g Willamette Pellet (5.8% Alpha) @ Steep (1.3 g/L)
25.0 g Styrian Golding Bobek Pellet (5.5% Alpha) Dry Hop (1.1 g/L)
Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale S-04
120511 Roberts och Bishops Finger på Mabel's Tavern i London.
120520. Omtappning. Så här klar öl har vi aldrig gjort tidigare. Otroligt! Jästen Safale S-04 faller tungt till botten! Nu ska vi inte använda US-05 längre. Den vill inte lägga sig. Jag beställde Danstar Nottingham till nästa jäsning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar