Hallertauer Blonde
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 20.0
Total Grain (kg): 4.525
Total Hops (g): 40.00
Original Gravity (OG): 1.051 (blev 1.051)
Final Gravity (FG): 1.012 (blev 1.005)
Alcohol by Volume (ABV): 6.11 %
Colour (SRM): 7.2
Bitterness (IBU): 17.7 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.800 kg Pilsner (83.98%)
0.450 kg Cane Sugar (9.94%)
0.200 kg Crystal 15 (4.42%)
0.075 kg Dry Wheat Malt Extract 55% (1.66%)
Hop Bill
----------------
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 20 Minutes (First Wort) (1.1 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Nottingham
Priming
----------------
200 g dextrose
Vår fattigmans Braumeister: Bielmeier BHG 690.1 29 liter med BIAB-påse från Malt-Magnus.
Vi har häller i 3,8 kg pilsnermalt och 0,2 kg ljus karamellmalt. Tanken var att det skulle i 500 g vetemaltextakt vid 15 min kvar av koket, men vi hade bara 75 g kvar. Så det blev 450 g socker också.
Mäskning i 90 minuter.
2 givor 20 g Hallertau Mittelfrüh. En giva vid uppkoket (First Wort Hopping) och en giva vid 60 min.
Lakning och hotbreak sker samtidigt. Bryggar-pigan Carin är hotbreak-master.
Robert slänger i 20 g humle vid 60 min.
No-Chill-metoden. Vi hällde i den heta vörten och pressade ut luften ur en 20 liters plastdunk från Biltema och ska låta den stå över natten.
1051 i densitet. Vi har bryggt öl på riktigt för första gången!
111009 Dag 2. Kyler dunken till 16 C var planen, men glömde ta in den så det blev 14 C.
111009 Dag 2. Robert häller genom saftsil i jäshinken.
111009 Dag 2. På jäsning. Vi kyler med fuktig handduk. På bilden syns några av våra sju extrakt-experiment innan vi började brygga på riktigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar