2011-11-26

111105 BIAB #3 Californish Pale Ale

Det här är tänkt att bli nästan en kopia av Sierra Nevada Pale Ale. Istället för amerikansk malt och karamamell-malt har jag pilsnermalt och münchenermalt. Så därför är denna Californish och inte California. Tänkte kanske göra en riktig klon senare. Då jag precis börjat brygga på riktigt, vill jag lära mig malt. Humlen tar vi senare.

10 Californish Pale Ale

Style: American Pale Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           21.0
Total Grain (kg):         4.700
Total Hops (g):           80.00
Original Gravity (OG):    1.052
Final Gravity (FG):       1.012
Alcohol by Volume (ABV):  -
Colour (EBC):             13
Bitterness (IBU):         29   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
2.500 kg Pilsner (53.19%)
1.700 kg Munich (Viking) (36.17%)
0.500 kg Dry Wheat Malt Extract 55% (10.64%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Magnum Pellet (13% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
10.0 g Perle Pellet (6.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
20.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (2.1 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Jag köpte lite nya råvaror för resten av året från Humlegården och Malt-Magnus.


Humlegiven är kopia av Sierra Nevada Pale Ale.


När temperaturen når 69 C, häller vi i malten och rör om. Temperaturen blir då 66 C.


Mäskar i 90 min.


Efter 90 min sätter i termostaten på kok. När temperaturen är 77 C, lyfter vi upp BIAB-påsen och lakar ur med 4,5 liter 77-gradigt vatten.






Vaktar hotbreaken. 


Tömningen till dunk sköter sig självt, med kran och slang från Claes Olsson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar