10 Californish Pale Ale
Style: American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 4.700
Total Hops (g): 80.00
Original Gravity (OG): 1.052
Final Gravity (FG): 1.012
Alcohol by Volume (ABV): -
Colour (EBC): 13
Bitterness (IBU): 29 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
2.500 kg Pilsner (53.19%)
1.700 kg Munich (Viking) (36.17%)
0.500 kg Dry Wheat Malt Extract 55% (10.64%)
Hop Bill
----------------
10.0 g Magnum Pellet (13% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
10.0 g Perle Pellet (6.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
20.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (2.1 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05
Jag köpte lite nya råvaror för resten av året från Humlegården och Malt-Magnus.
Humlegiven är kopia av Sierra Nevada Pale Ale.
När temperaturen når 69 C, häller vi i malten och rör om. Temperaturen blir då 66 C.
Mäskar i 90 min.
Efter 90 min sätter i termostaten på kok. När temperaturen är 77 C, lyfter vi upp BIAB-påsen och lakar ur med 4,5 liter 77-gradigt vatten.
Vaktar hotbreaken.
Tömningen till dunk sköter sig självt, med kran och slang från Claes Olsson.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar