Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 22.8
Total Grain (kg): 5.150
Total Hops (g): 150.00
Original Gravity (OG): 1.053 (°P): 13.1
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.21 %
Colour (EBC): 45.0
Bitterness (IBU): 85.7 (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 76
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.120 kg Pale Ale (Viking) (60.58%)
0.480 kg Caraplus-10 (Viking) (9.32%)
0.480 kg Caraplus-150 (9.32%)
0.480 kg Munich (Viking) (9.32%)
0.350 kg Muscovado, Dark (6.8%)
0.240 kg Biscuit (Castle) (4.66%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Simcoe Pellet @ First Wort (1.3 g/L)
10.0 g Simcoe Pellet @ 10 Minutes Boil)(0.4 g/L)
10.0 g Simcoe Pellet @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
25.0 g Cascade Pellet @ Steep (1.1 g/L)
25.0 g Simcoe Pellet @ Steep (1.1 g/L)
25.0 g Cascade Pellet @ Dry Hop (1.1 g/L)
25.0 g Simcoe Pellet @ Dry Hop (1.1 g/L)
Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale S-04
Malt.
I sista stund ändrade jag receptet från tokhumlad till vanvettigt humlad. Dubblar dosen Simcoe och Cascade i dunken och torrhumling. Carin får skriva om lapparna.
Vi lakar ur mäskningen, dricker Oppigårds och lyssnar på reggae. Det är ju reggae-festival i stan idag.
Vi lakar ur lakningen.
Varmdruvvaktaröl: Slottkällans Zeven. En svart Saison. Hmm..det är som att äta vingummi. Dom svarta förväntas smaka lakrits - men dom smakar blåbär.. Samma sak med denna Saison. Den smakar inte rostat, utan som vanlig Saison. Fräsch och syrlig. Saison är en ytterst ovanlig ölstil i sig, så varför göra den svart? Jaja, god är den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar