Vi provar en ny lakningsmetod till denna. Vi frångår från BIAB-metoden och tömmer ur all vört. Därefter tillsätter vi 7 liter lakvatten, rör om, väntar en kvart, och tömmer ur. Vi lyfter påsen. Sedan gör vi rent mäsk- och kokkärlet och häller i vörten igen och ställer termostaten på kok.
I glasen Carlsberg Export och Tumbo Tysk Pils.
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 22.8
Total Grain (kg): 4.800
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.044 (°P): 11.0
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.32 %
Colour (SRM): 3.5 (EBC): 6.9
Bitterness (IBU): 34.0 (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 68
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
4.560 kg Pilsner (95%)
0.120 kg Caraplus-10 (Viking) (2.5%)
0.120 kg Munich (Viking) (2.5%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Hallertau Mittelfrüh (4.6% Alpha) @ First Wort (1.3 g/L)
10.0 g Hallertau Mittelfrüh (4.6% Alpha) @ 20 min boil (0.4 g/L)
20.0 g Hallertau Mittelfrüh (4.6% Alpha) @ 10 min boil (0.9 g/L)
40.0 g Hallertau Mittelfrüh (4.6% Alpha) @ Steep (1.8 g/L)
Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 min boil
11.0 g Yeast Nutrient @ 15 min boil
Fermented at 11°C with Saflager W-34/70 23 g
Notes
----------------
Proteinrast 58 C
Försockringsrast 66 C
Här tömmer vi även ur lakningen. Mäskningen finns i kärlet med vita locket.
Vörten är klar från göjs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar