2012-05-26

SM i hembryggning 2012

SM i hembryggning 2012 var första gången vi var på en hembryggarträff, så vi var lite pirriga. Vi bestämde att vi tar det lugnt, och inte stressa från bås till bås. Vi missade en hel del öl. 40-50 hann vi prova. Några pratstunder fick vi med andra hembryggare. 




Etikettstävling.
Medlemmar ur Sveriges Bryggradio (bryggradio.com), S:t Eriks bryggeri (steriksbryggeri.se) och Helsingborgs Hembryggargille (hembryggarbloggen.blogspot.se). På bordet har två flaskor från Mokkerkalferbryggeriet, som jag påtvingade Hampus från Sveriges bryggradio. Hampus bjöd på spontanjäst öl.

Eklagrad IPA som återhumlas med en Hop Rocket vid tappningen. 


Medlemmar ur Helsinglands Ölfrämjande bjöd på kornvin lagrad på whiskyfat från Mackmyra: #342 7jädra Barley Wine. Det smakade konjak och likör. www.tresex.se. Medlemmar ur sällskapet vann både SM och skandinaviska förra året (2011) med sin Bäckvägen Barely Barley . 





Medlem ur Källarknut bjuder på #343 Black Rubus - Imperial stout kryddad med lakrits och hallon. 

Källarknuts bord (http://www.beerdrivel.se/)



Medlemmar ur Wermlands Gambrinius Sällskap bjöd på öl lagrad i tre olika fat: Whisky, Cherry och Bourbon (#126 Gambrinius Oak, #127 Gambrinius Bourgon, #128 Gambinius Erik Steel, #129 Gambrinius Stommens lager). (siggeikil.blogspot.se)

#344 Madame Brutale och #112 Ä´n Queedi Pilsner. Pilsnern var himlans god! Han sa att han brygger i badrummet och jäser i vardagsrummet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar