2012-06-02

Brygg #18 Bohemia Blonde

Vi brukar brygga två i serie, där något är lika. Denna gången är allt lika utom humlen. Nr 17 är enbart humlad med Cascade. Nr 18 har lite Cascade som bitterhumle och mycket Saaz som smakhumle.

#18 Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           22.8
Total Grain (kg):         4.800
Total Hops (g):           150.00
Original Gravity (OG):    1.044  (°P): 11.0
Final Gravity (FG):       1.010  (°P): 2.6
Alcohol by Volume (ABV):  4.44 %
Colour (SRM):             5.3 (EBC): 10.5
Bitterness (IBU):         35.0 (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 68
Boil Time (Minutes):      60


Grain Bill
----------------
3.840 kg Pale Ale (Viking) (80%)
0.720 kg Munich (Viking) (15%)
0.240 kg Caraplus-10 (Viking) (5%)


Hop Bill
----------------
30.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 10 First Wort (1.3 g/L)
10.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 30 Minutes Boil (0.4 g/L)
20.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 20 Minutes Boil (0.9 g/L)
20.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 10 Minutes Boil (0.9 g/L)
30.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ Steep (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)


Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 15°C with Danstar Nottingham


Bohemia Blonde längst till höger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar