--------------------------
Boil Size: 24,49 l
Post Boil Volume: 19,76 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,077 SG
Estimated Color: 114 EBC
Estimated IBU: 75,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 150 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name %/IBU
500 g Rye, Flaked (4 EBC) 8,3 %
250 g Roasted Barley (V) (1400 EBC) 4,2 %
2500 g Pale Ale (5 EBC) 41,7 %
1000 g Rauchmalt (V) (10 EBC) 16,7 %
500 g Crystal 150 (V) (150 EBC) 8,3 %
250 g Chocolate Malt (C) (900 EBC) 4,2 %
30 g Chinook [11,40 %] - Boil 60,0 min 41,7 IBUs
30 g Chinook [11,40 %] - Boil 20,0 min 25,3 IBUs
500 g Dry Wheat Malt Extract 55% (M) 8,3 %
500 g Muscovado, Dark (500 EBC) 8,3 %
15 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) -
20 g Chinook [11,40 %] - Boil 8,0 min 8,4 IBUs
23 g Safale S-04 -
Mash Schedule: M1B2
Total Grain Weight: 6000 g
---------------------------
Mash In Add 23,00 l of water at 73,5 C 67,0 C 90 min
Mash Step Heat to 76,0 C over 15 min 76,0 C 15 min
Sparge: Batch sparge with 1 step (Drain mash tun, 6,50l) of 76,0 C water
Veckan innan rostade vi rågflingor i 200 grader i en kvart.
Mäskningen är klar. Första tömningen med nya silikonslangen. Råolja? Nä, rökrågstarkporter!
Kornmalt, rostat korn och råg.
Varmdruvvakt.Till det en svart IPA.
2 påsar engelsk jäst, humle, vetemaltextrakt, muskovadosocker, tång, humle, prover och så två refererensöl:Flying Dog Gonzo Imperial Porter (1683) och Great Divide Yeti Imperial Stout (1667). Maltgiven är nästan som i Gonzo (vi har rostat korn istf svartmalt, och vi har råg i) och humlegiven är nästan som i Yeti (vi har bara Chinook-humle i).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar