2012-09-08

Brygg #25 Storfurstlig rök- och rågporter

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,49 l
Post Boil Volume: 19,76 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l 
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,077 SG
Estimated Color: 114 EBC
Estimated IBU: 75,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 150 Minutes

Ingredients:
------------
   Amt Name                                     %/IBU       
 500 g Rye, Flaked (4 EBC)                      8,3 %       
 250 g Roasted Barley (V) (1400 EBC)            4,2 %       
2500 g Pale Ale (5 EBC)                        41,7 %      
1000 g Rauchmalt (V) (10 EBC)                  16,7 %      
 500 g Crystal 150 (V) (150 EBC)                8,3 %       
 250 g Chocolate Malt (C) (900 EBC)             4,2 %       
  30 g Chinook [11,40 %] - Boil 60,0 min       41,7 IBUs   
  30 g Chinook [11,40 %] - Boil 20,0 min       25,3 IBUs   
 500 g Dry Wheat Malt Extract 55% (M)           8,3 %       
 500 g Muscovado, Dark (500 EBC)                8,3 %       
  15 g Irish Moss (Boil 15,0 mins)              -           
  20 g Chinook [11,40 %] - Boil 8,0 min         8,4 IBUs    
  23 g Safale S-04                              -           

Mash Schedule: M1B2
Total Grain Weight: 6000 g
---------------------------    
Mash In   Add 23,00 l of water at 73,5 C 67,0 C 90 min
Mash Step Heat to 76,0 C over 15 min     76,0 C 15 min       


Sparge: Batch sparge with 1 step (Drain mash tun, 6,50l) of 76,0 C water



Veckan innan rostade vi rågflingor i 200 grader i en kvart.


Mäskningen är klar. Första tömningen med nya silikonslangen. Råolja? Nä, rökrågstarkporter!

 Kornmalt, rostat korn och råg. 

 Varmdruvvakt.Till det en svart IPA.

2 påsar engelsk jäst, humle, vetemaltextrakt, muskovadosocker, tång, humle, prover och så två refererensöl:Flying Dog Gonzo Imperial Porter (1683) och Great Divide Yeti Imperial Stout (1667). Maltgiven är nästan som i  Gonzo (vi har rostat korn istf svartmalt, och vi har råg i) och humlegiven är nästan som i Yeti (vi har bara Chinook-humle i).

Rullande kok. 

 Jäs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar